x
x

Izvješće: Neke osobitosti multiple skleroze kod žena

  10.06.2011.

U ponedjeljak 6. lipnja 2011. u dvorani KBF-a u Splitu, u sklopu redovitih mjesečnih susreta splitske podružnice HKLD-a, održana su dva predavanja. Prvo, pod naslovom "Žena u obitelji" održala je dr. Danijela de Micheli Vitturi, specijalist obiteljske medicine, a drugo, Neke osobitosti multiple skleroze kod žena, dr. sc. Meri Matijaca.

Izvješće: Neke osobitosti multiple skleroze kod žena

Dr. sc. Meri Matijaca, specijalist neurolog sa Klinike za neurologiju KB Split i član HKLD-a od samoga početka, izložila je "Neke osobitosti multiple skleroze kod žena". U vrlo interesantnoj prezentaciji najnovijih spoznaja
o nastanku, razvoju i incidenciji multiple skleroze kod žena, posebno se zaustavila na tumačenju značajnih znakova progresije i regresije bolesti u odnosu na specifična razdoblja ženina života, u kojima su jako izražene hormonalne promjene.

U razgovoru nakon predavanja osobito je bilo govora o fenomenu određene regresije bolesti za vrijeme trudnoće, te o uklanjanju straha od trudnoće kod žena kojima je dijagnosticirana multipla skleroza.