x
x

Morning Health Talks: Otvorene inovacije u zdravstvu – izazovi i prilike, 5. 6.

  02.06.2024.

Prvi ovogodišnji Morning Health Talks (MHT) održat će se 5. lipnja 2024. u 10.00 na privremenoj lokaciji Sveučilišta u Zagrebu, u zgradi SEECEL-a u Ulici Radoslava Cimermana 88, dvorana B1. Riječ je o događaju koji organiziramo u ulozi EIT Health huba za Hrvatsku, a namijenjen je umreživanju ključnih dionika iz zdravstva i zdravstvenoga inovacijskog ekosustava na jednom mjestu kako bi prokomentirali aktualne teme u zdravstvu.

Morning Health Talks: Otvorene inovacije u zdravstvu – izazovi i prilike, 5. 6.

Tema ovoga Morning Health Talka bit će Otvorene inovacije u zdravstvu – izazovi i prilike (Open Innovation in Healthcare – Challeges and Opportunites). Prvi dio događaja održat će se uživo, ali i putem Zooma, a drugi dio moći će se slušati isključivo uživo.

Događaj će otvoriti prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, kao i predstavnica EIT Health zajednice Beata Kurucz.

Nakon pozdravnih govora uslijedit će kratka izlaganja cijenjenih gostiju: prof. dr. sc. Larsa-Petera Kamolza, dr. med., s medicinskoga centra u Grazu, dr. sc. Bojana Šekoranje s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Tomislava Strgara, voditelja Odjela za umjetnu inteligenciju tvrtke TIS Grupe.

U drugom dijelu održat će se panel-rasprava u kojoj će sudjelovati:

  • prof. dr. sc. Boris Brkljačić, dr. med. prorektor za studente, prijediplomske i diplomske studije
  • prof. dr. sc. Ante Jukić, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i predsjednik Povjerenstva za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu
  • dr. sc. Sunčana Divošević, dr. med., iz Radiochirurgije Zagreb
  • dr. sc. Bojan Šekoranja iz Regionalnoga centra izvrnosti za robotske tehnologije Fakulteta strojarstva i brodogradnje
  • mr. sc. Tomislav Strgar, voditelj Odjela za umjetnu inteligenciju tvrtke TIS Grupa

Panelisti će raspravljati o svojim iskustvima, projektima, mogućnostima inovacija u zdravstvu te o suradnji razvojnih tvrtki (engl. startup) i zdravstvenih institucija. Pozivamo Vas da se pridružite te podijelite svoja iskustva i prijedloge tijekom diskusije koja će uslijediti. Prije diskusije bit će poslužen doručak (sendviči, kava i sokovi).

Molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na poveznici: 

https://bit.ly/MHT_2024_Registration

Program događaja pogledajte ovdje: https://bit.ly/MHT-1_2024_Agenda

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na vmarkovic@unizg.hr

Izvor: Ured za transfer tehnologije. Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, Sveučilište u Zagrebu