x
x

Nove europske inicijative za istraživanje i inovacije

  08.12.2022.

Okrugli stol „Nove europske inicijative za istraživanje i inovacije u okviru projekta Alliance4Life_ACTIONS“, održati će se 13. prosinca u knjižnici HAZU, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, od 9.30 do 15 sati. Očekuju se uzvanici i panelisti iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, dekani i prodekani medicinskih fakulteta, predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, ostalih fakulteta i znanstvenih instituta te gosti iz drugih zemalja (Sveučilište Ljubljana, CEITEC, Masarykovo sveučilište Brno).

Nove europske inicijative za istraživanje i inovacije

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je od 1. svibnja 2021. uključen u Obzor2020 projekt pod nazivom Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe (A4L_ACTIONS), Alliance4Life Project (ceitec.cz). Alijansa okuplja 12 znanstvenih institucija iz 11 zemalja srednje i istočne Europe, a cilj projekta je smanjivanje razlika i podjela u istraživanju i inovacijama u području biomedicine između EU15 i EU13 zemalja. Alliance4Life_ACTIONS je nastavak Obzor2020 projekta Alliance4Life na kojem je također kao partner sudjelovao Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu projekta obavezno je održati dva „trigger event-a“ u kojima je potrebno informirati širu zajednicu, a napose donosioce odluka (ministarstva, vladu) o projektu i nastojati proširiti utjecaj projekta i na druge institucije u zemljama EU13.

Stoga prvi „trigger event“ organizira se kao rasprava okruglog stola pod nazivom „Nove europske inicijative za istraživanje i inovacije u okviru projekta Alliance4Life_ACTIONS“ na kojem će se raspravljati o sljedećim temama: „EU inicijativa za reformu sustava vrednovanja znanosti i uloga projekta A4L_ACTIONS“ i „Biomedicinsko središte Šalata – BIMIS – platforma za implementaciju projekta Alliance4Life_ACTIONS“.

Program skupa: na linku.

Obavezne su prijave  najkasnije do 11. prosinca do 16 sati.