x
x

Liječnički vjesnik – medicinska komunikacija i memorija struke

  28.12.2022.

Održana svečana promocija knjige Liječnički vjesnik – medicinska komunikacija i memorija struke

Liječnički vjesnik – medicinska komunikacija i memorija struke

U petak, 16. prosinca 2022. održan je redovni sastanak Glavnog odbora HLZ-a, a potom i svečana promocija knjige „Liječnički vjesnik – medicinska komunikacija i memorija struke“ autorice prof.dr.sc. Stelle Fatović- Ferenčić, dr.med. Knjiga je posvećena stručno-znanstvenom glasilu Hrvatskoga liječničkog zbora – Liječnički vjesnik koji ove godine obilježava 145. obljetnicu postojanja. Knjiga je svojevrstan spomenar, ali i spomenik medicinskom stvaralaštvu i profesiji, nacionalnoj kulturi i potvrdi. Poruka koju nosi autorski rad prof. Stelle Fatović Ferenčić u obliku povijesnog romana, poruka je svih sjećanja i povijesnih mijena hrvatskoga liječništva.

Događaju su prisustvovali brojni uglednici iz zdravstvenog sustava. U ime Ministarstva zdravstva skup je pozdravila državna tajnica dr. Marija Bubaš. Svečanost je uveličalo Hrvatsko liječničko glazbeno društvo prigodnim odabirom pjesama.

Nakon promocije, podijeljena su odličja Hrvatskoga liječničkog zbora uvaženim članovima, ustanovama, institucijama i udrugama. U ime odličnika, govor zahvale održao je dr.sc. Krešimir Luetić, dr.med., predsjednik Hrvatske liječničke komore, a koji je za Hrvatsku liječničku komoru primio posebno odličje Hrvatskoga liječničkog zbora u povodu 25. obljetnice postojanja.

Hrvatski liječnički zbor i HAZU