x
x

Medicinska naklada: Plućna hipertenzija

  18.10.2022.

U knjizi "Plućna hipertenzija", Ivana Malčića, po prvi put se u literaturi na hrvatskom jeziku daje sveobuhvatan opis i prikaz plućne hipertenzije kao velikog kliničkog entiteta s brojnim patofiziološkim procesima.

Medicinska naklada: Plućna hipertenzija

Knjiga integrira znanstvene spoznaje sa stručnim iskustvom kliničara. Po prvi put se u literaturi na hrvatskom jeziku daje sveobuhvatan opis i prikaz plućne hipertenzije kao velikog kliničkog entiteta s brojnim patofiziološkim procesima. Razložno se prikazuje cijeli tijek - od genetike, preko remodeliranja krvnih žila i srca do suvremenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka.

Opsežno je prikazan povijesni razvoj stručnih i znanstvenih spoznaja na tom području, s posebnim naglaskom na prirođene srčane greške i plućnu hipertenziju u djece.

Štivo je praćeno brojnim slikovitim prikazima visoke estetske i stručne vrijednosti iz autorova bogatog slikovnog fundusa.

Knjiga je namijenjena studentima u svim oblicima poslijediplomske nastave, stručnjacima koji se bave ovom problematikom. Budući da istodobno povezuje i usklađuje pedijatrijsku i adultnu kardiologiju, bit će korisno štivo kardiolozima, pulmolozima, pedijatrima i svim liječnicima koji se susreću s bolesnicima s plućnom hipertenzijom.