x
x

Ugovoreno projektiranje nove multifunkcionalne zgrade KBC-a Zagreb

  30.09.2022.

U sklopu projekta obnove i rekonstrukcije KBC-a Zagreb iz sredstava osiguranih iz zajma Svjetske banke, u ukupnom iznosu od 70 milijuna eura, potpisan je ugovor o projektiranju nove multifunkcionalne zgrade.

Ugovoreno projektiranje nove multifunkcionalne zgrade KBC-a Zagreb

U prostorijama KBC-a Zagreb ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, u nazočnosti ravnatelja prof.dr.sc. Ante Ćorušića, potpisao je ugovor o projektiranju nove multifunkcionalne zgrade KBC-a Zagreb u okviru projekta „Rebro – Faza III“ za koji je u ožujku sklopljen ugovor o obnovi i rekonstrukciji vrijedan 70 milijuna eura.

Ugovor obuhvaća projektiranje bolničke zgrade i objekata na bruto površini od oko 27.800 m2. Novi dio bolnice protezat će se na osam etaža u kojima će biti Klinika za ortopediju, Klinika za dermatovenerologiju, Klinika za oftalmologiju, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju s bankom tkiva i stanica, bolnička ljekarnu sa skladištem, središnja kuhinju za kampus Rebro te edukacijski prostor za studente. Izgradit će se i otvorena garaža bruto površine oko 31.370 m2, s hitnim heliodromom i novim pristupnim cestama.

Nakon provedenog natječaja izabrana je zajednica ponuditelja: ZDL ARHITEKTI d.o.o. iz Rijeke, fsp Architekten AG iz Švicarske i Mack Projekt d.o.o. iz Rijeke za izradu glavnog i izvedbenog projekta.

Izvor: KBC Zagreb