x
x

Suvremene ultrazvučne metode u gastroenterologiji i hepatologiji

  12.09.2022.

Novi naslov Ivice Grgurevića i suradnika, a u izdanju Medicinske naklade "Suvremene ultrazvučne metode u gastroenterologiji i hepatologiji" objedinjuje ultrazvučnu dijagnostiku u gastroenterologiji i hepatologiji, kombinirajući spoznaje iz područja gastroenterologije, radiologije, patologije i medicinske fizike, što ga čini jedinstvenim u hrvatskoj medicinskoj literaturi.

Suvremene ultrazvučne metode u gastroenterologiji i hepatologiji

Udžbenik je namijenjen studentima poslijediplomskih studija na granskim predmetima iz područja primjene ultrazvuka u medicini, kao i za posljediplomske specijalistične studije iz gastroenterologije, opće interne medicine i radiologije.

Obrađeno je pet velikih cjelina: dopler, kontrastom pojačan ultrazvuk, elastografija, endoskopski ultrazvuk i intervencijski ultrazvuk. 

U pisanju su sudjelovali vodeći stručnjaci koji se svakodnevno bave ovom problematikom u stručnom i znanstvenom smislu, sa željom da se horizontalno poveže i što plastičnije opiše primjena ultrazvučnih metoda. U interdisciplinarnom pristupu rješavanja dijagnostičkih problema sudjeluju internisti gastroenterolozi i hepatolozi, radiolozi, patolozi i citolozi.