x
x

HZJZ: Brošura o Projektu resocijalizacije

  30.04.2022.

Ova brošura o Projektu resocijalizacije namijenjena je osobama koje su liječene zbog problema ovisnosti o drogama ili se upravo nalaze u tretmanu terapijske zajednice, zatvorske ustanove ili neke zdravstvene ustanove, ili su već završili program tretmana u nekoj od navedenih ustanova, ali još uvijek trebate pomoć pri uključivanju u život zajednice, osobito u pogledu stanovanja, školovanja i zapošljavanja.

HZJZ: Brošura o Projektu resocijalizacije

Svii koji su se suočili s problemom ovisnosti znaju da je resocijalizacija preduvjet za uspješno održavanje apstinencije, sprječavanje stigmatizacije i diskriminacije u svakodnevnom životu, uključivanje na tržište rada, ali i unutar cjelokupne društvene zajednice i stoga je najvažnija karika u cjelokupnom oporavku od ovisnosti o drogama.

Zbog toga je važno da ovisnici budu uključeni u Projekt resocijalizacije kako za vrijeme tako i nakon tretmana, a preduvjet za to je informiranost. U brošuri se nalaze informacije o Projektu, mjerama koje on sadrži i načinima na koje se ovisnici mogu uključiti.