x
x

Tjedan zdravlja u vrtićima: 4 – 8. 4. 2022.

  02.04.2022.

Ove godine obilježava se VODENI Tjedan zdravlja u vrtićima. Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bi zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju i naučili nove načine kako djeci približili zdrave navike.

Tjedan zdravlja u vrtićima: 4 – 8. 4. 2022.

Znamo da je djetinjstvo razdoblje najintenzivnijeg rasta i razvoja i vrijeme u kojem se postavljaju temelji zdravlja. Vrtić je okruženje koje u tome ima veliku ulogu, jer u vrtiću djeca na opušten način provode velik dio svog vremena, jedu, trče, skaču, pjevaju, stvaraju prijateljstva i brojne druge aktivnosti, ali i stvaraju navike i postavljaju temelji za cijeli život.

Zato, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, slavimo Tjedan zdravlja u vrtiću. Prisjetimo se, Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bi zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju i naučili nove načine kako djeci približili zdrave navike. Tijekom tog tjedna vrtići će moći pokazati svoje aktivnosti brige o zdravlju djece putem uzbudljivih natjecanja i zabavnih aktivnosti.

Ove ćemo godine proslaviti VODENI Tjedan zdravlja u vrtiću! S djecom ćemo govoriti o vodi: vodi za zdravlje, vodi u prirodi, vodi koja nas gradi i okružuje, kao i o načinima na koje trebamo čuvati vodu da ostane čista i pitka. Uključivanjem vode i redovitog unosa vode u naš život i navike napravit ćemo korak prema očuvanju našeg zdravlja.