x
x

Alliance4Life održao prvi “Trigger Event”

  08.02.2022.

20. i 21. siječnja 2022. Alliance4Life_ACTIONS je održao svoje prvo motivirajuće događanje („Trigger Event“) usmjereno na stručnjake za prijenos znanja i mlade istraživače. Zbog trenutne situacije s pandemijom, događaj koji je prvotno planiran da se održi u Rigi, morao je biti organiziran online. Iako se to isprva učinilo kao nedostatak, mudro je pretvoreno u priliku. Organizatori su odlučili veći dio programa otvoriti i sudionicima iz instituta nečlanica iz cijele Europe.

Alliance4Life održao prvi “Trigger Event”
Jedna od tema bila je i profesionalni pristup u kreiranju rezultata istraživanja i njihovom priopćavanju u znanstvenim publikacijama, ali i u medijima te koliko to može pomoći u istraživanju i karijeri?

Gotovo 800 sudionika prijavilo se na događaj, a preko 500 sudionika bilo je povezano online i sudjelovalo u inspirativnim raspravama putem internetskih interaktivnih alata. Događaj se sastojao od zatvorenog treninga namijenjenog stručnjacima za prijenos znanja i otvorenih sesija za mlade istraživače i industriju. Ovo je bio prvi događaj Alliance4Lifea, koji je mladim talentiranim istraživačima iz srednje i istočne Europe donio zanimljive prilike za učenje i umrežavanje.

Više o događanju i poveznice na You tube snimke možete pronaći na: Alliance4Life Trigger Event Was a Big Hit (ceitec.cz) 

Izvor: Medicinski fakultet u Zagrebu