x
x

Kampanja #NEusamljenosti: suzbijanje usamljenosti i izolacije kod starijih osoba

  14.12.2021.

Zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom pokrenuo je kampanju #NEusamljenosti radi suzbijanja osjećaja usamljenosti i izolacije kod starijih građana.

Kampanja #NEusamljenosti: suzbijanje usamljenosti i izolacije kod starijih osoba
Malim gestama možemo napraviti veliku razliku te motivirati na komunikaciju.

Kampanja je usmjerena na ohrabrivanje građana na akcije kojima će otkloniti osjećaj izoliranosti kod sebe i drugih, a posebice se odnosi na osobe starije dobi.

Grad Zagreb je kampanju pokrenuo u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, u suradnji sa Zakladom "Zajednički put", Domom za djecu i odrasle žrtvama nasilja u obitelji "Duga - Zagreb" i udrugom Mirna Zona.

Oni su razvili ohrabrujuće poruke, vizuale, koji crtežima u vedrim tonovima i prizorima iz svakodnevnog života prenose jednostavnu, ali snažnu poruku: malim gestama možemo napraviti veliku razliku te motiviraju na komunikaciju.

Idućih će se tjedana vizuali s popratnim tekstovima koji potiču građane na telefoniranje obitelji, odlazak u trgovinu za susjeda i srdačno ophođenje sa sugrađanima biti na web stranicama i društvenim mrežama gradskih ustanova i organizacija civilnog društva.

Osim u online prostoru, poruke će građani moći čitati i na displejima ZET-ovih vozila, kao i na plakatima u domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba.

Na oblikovanje kampanje su utjecale spoznaje i zaključci dobiveni tijekom proteklog kriznog razdoblja.

Grad Zagreb

VEZANI SADRŽAJ > <