x
x

Okrugli stol: Uloga AI inovacija u jačanju europskog digitalnog zdravstva

  14.10.2021.

Institut Ruđer Bošković, kao koordinator konzorcija AI4HEALTH.Cro, uz potporu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizira okrugli stol na temu uloge umjetne inteligencije i inovacija u jačanju europskog digitalnog zdravstva. Okrugli stol će se održati u petak 15. listopada 2021. godine s početkom u 10:00 sati u Kući Europe, Ul. Augusta Cesarca 4, Zagreb, a u sklopu EU Konferencije ‘Zdravija budućnost za sve Europljane’.

Okrugli stol: Uloga AI inovacija u jačanju europskog digitalnog zdravstva

Cilj je ovog okruglog stola kontekstualizirati postojeće probleme u zdravstvu EU-a, te ilustrirati kako nove tehnologije poput umjetne inteligencije mogu doprinijeti rasterećenju zdravstvenog sustava.

Raspravljati će se na koji je način moguće ojačati AI infrastrukturu na razini Hrvatske i EU-a kroz mogućnosti koje nam nudi program Digitalna Europa, koji predviđa 6,7 milijardi eura za financiranje Europskih digitalnih centra za inovacije (EDIH) s ciljem stvaranja učinkovitog zdravstva u službi građana.

Okrugli stol okupit će predstavnike relevantnih ministarstava u RH, ključne dionike u zdravstvenoj i AI industriji te predstavnike medija.

U uvodu će se sudionicima obratiti ravnatelj Instituta David M. Smith i ministar zdravstva Vili Beroš (TBC), a u raspravi će sudjelovati:

  • Tomislav Sokol, zastupnik u EU parlamentu
  • Ivana Vukov, posebna savjetnica predsjednika Vlade Republike Hrvatske *TBC
  • Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb - Centar
  • Nina Šesto, pomoćnica ravnatelja, Klinika Magdalena
  • Mario Ravić, rukovoditelj poslovnog područja IoT i digitalno zdravstvo, Ericsson Nikola Tesla