x
x

Medicinska naklada: Hitna pedijatrijska ambulanta

  24.12.2020.

Izdavačka kuća Medicinska naklada izdala je priručnik Hitna pedijatrijska ambulanta, autora prim. dr. sc. Darka Richtera.

Medicinska naklada: Hitna pedijatrijska ambulanta

„Hitna pedijatrijska ambulanta“ jest priručnik za snalaženje u grotlu hitne službe, kakva je danas i sada, oblikovana strukom i naukom, društvenim mentalitetom, organizacijskim i zakonskim okvirima. Namijenjen je svim liječnicima koji rade u hitnim pedijatrijskim ambulantama bolnica, ili na drugi način hitno zbrinjavaju djecu u primarnoj zaštiti ili zavodima za hitnu medicinu. Ima 184 stranice, 11 tablica i 19 slika. Nema klasične sistematike medicinskog udžbenika.

Priručnik je i narativan i taksativan. Prenosi ambijent događanja u hitnoj ambulanti. Razmjerno mnogo prostora posvećeno je rendgenu, konzilijarnim pregledima i psihijatriji. Tko nema vremena da priručnik pročita na dušak najbrže će doći do mjesta koja traži putem preciznog kazala.

Priručnik će biti od pomoći i onima koji se ne mogu načuditi kako to da u hitnoj ambulanti nema Krebsovog ciklusa, multiple skleroze, točno poznate etiologije abdominalnih bolova, i, općenito, rariteta koji se bubaju iz knjiga nastalih u sabatikalnoj dokolici, kao i onima koji su to čuđenje već nadišli, ali ga nisu riješili.

Sadržaj: Hitna pedijatrijaska ambulanta (pdf)

Medicinska naklada