x
x

Tribina HLK: Političke stranke o liječništvu i zdravstvu

  15.06.2020.

Uoči predstojećih parlamentarnih izbora, Hrvatska liječnička komora organizira tribinu „Liječništvo i zdravstvo – programi, rješenja, obećanja“ koja će se održati u utorak, 16. lipnja 2020. u 11 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva ulica 2, Zagreb. Na tribini će predstavnici vodećih političkih stranaka i koalicija, HDZ-a, Restart koalicije, MOST-a i Domovinskog pokreta članovima HLK-a i medijima predstaviti svoj predizborni program iz područja zdravstva.

Tribina HLK: Političke stranke o liječništvu i zdravstvu

Sudionici tribine su:
• prof. dr. sc. Ante Ćorušić, dr. med. (HDZ)
• prof.dr.sc. Danko Velimir Vrdoljak, dr.med. (Restart koalicija)
• Ivan Bekavac, dr.med. (MOST)
• prof.prim.dr.sc. Milan Vrkljan, dr.med. (Domovinski pokret)

Uz predstavljanje predizbornih programa iz područja zdravstva, na tribini će se raspravljati i o temama vezanim uz liječništvo (Zakon o statusu i plaćama liječnika, prekovremena satnica liječnika-legalnost rada, reforma sustava specijalizacija, odljev liječnika, kadrovski problemi s liječnicima u pojedinim regijama Hrvatske…) i zdravstvo (financiranje zdravstva, nacionalni plan razvoja bolničkog sustava, budućnost primarne zdravstvene zaštite, utjecaj politike na upravljanje u zdravstvu…).

Voditelj tribine je Mislav Togonal, a uz publiku u dvorani, tribinu ćete moći pratiti uživo putem društvenih mreža HLK-a kako bi se što veći broj zainteresiranih članova imao priliku upoznati s programima i rješenjima iz područja zdravstva koje predlažu pojedine političke stranke ili koalicije te postaviti pitanje sudionicima tribine.