x
x

Javnozdravstvena akcija "Svi za njega"

  09.11.2018.

Cilj ovogodišnje javnozdravstvene akcije "Svi za njega" koja će se u subotu održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića je potaknuti muškarce da odlaze na urološke preglede i kontroliraju zdravlje svoje prostate.

Javnozdravstvena akcija "Svi za njega"

Uz edukaciju, podjelu letaka i simboličnu humanitarnu podjelu kestena koji simboliziraju kestenjaču / prostatu, građani će moći razgovarati sa stručnjacima urolozima te saznati sve o koracima pravilne prevencije i brige za vlastito zdravlje. Oni stariji od 60 godina imat će jedinstvenu priliku izvaditi i izvaditi krv za kvalitativno određivanje prostata specifičnog antigena (PSA) koji ukoliko je povišen, vrlo često pokazuje da se u prostati razvija rak. Oni s povišenim PSA vrijednostima dobit će daljnje upute stručnjaka te poseban vaučer za kvantitativno određivanje PSA vrijednosti.

Javnozdravstvena akcija Svi za njega održava se u organizaciji Hrvatskog društva bolesnika s rakom prostate, Hrvatske lige protiv raka i Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ministarstva zdravstva RH, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba.  Projekt se održava u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika – strukovni razred za medicinsko laboratorijsku djelatnost, Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar te Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Javnozdravstvenoj akciji Svi za njega prisustvovat će brojni visoki državni dužnosnici i osobe iz društvenog života koji će biti na raspolaganju za fotografiranje i izjave.