x
x

Poboljšanje kvalitete obrazovanja medicinskih sestara i primalja

  22.03.2018.

Svečanost završetka Twinning projekta „Edukacija mentora za medicinske sestre i primalje u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj i provedba obrazovnog curriculuma usklađenog s Direktivom 2005/36/EC“

Poboljšanje kvalitete obrazovanja medicinskih sestara i primalja

Svečanost završetka Twinning projekta održana je u četvrtak, 15. ožujka 2018. godine, u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Opatičkoj 18 u Zagrebu s početkom u 14 sati.

Ovaj svečani događaj organiziran je kako bi se uzvanike izvijestilo o projektnim aktivnostima i rezultatima postignutim tijekom 13 mjeseci provedbe Twinning projekta. Cilj samog projekta, vrijednog € 690.000,00, bilo je poboljšanje zdravstvenog sustava i zdravstvenih usluga u Republici Hrvatskoj, s osobitim naglaskom na poboljšanje kvalitete obrazovanja medicinskih sestara i primalja kroz edukaciju njihovih mentora i unaprjeđenje mentorskog sustava.

Profesionalnim usavršavanjem mentora stručnjaka za sestrinstvo i primaljstvo ovaj je projekt pružio podršku obrazovnom sustavu i na taj način pridonio poboljšanju kvalitete obrazovanja studenata sestrinstva i primaljstva, u skladu sa zahtjevima EU regulative i nacionalnim strateškim prioritetima. Nacionalni program stručnog usavršavanja za mentore medicinskih sestara i primalja u Hrvatskoj osmišljen je i proveden u suradnji s glavnim sestrama hrvatskih bolnica, stručnjacima iz područja visokog obrazovanja i ključnim dionicima projekta.

Nazočnima su se, između ostalih, obratili državni tajnik prim. Željko Plazonić, dr.med, gosp. Peter Clemens, zamjenik voditelja misije pri Veleposlanstvu Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, gosp. Mislav Sovulj, pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, gđa Bernadette McNally, voditeljica projekta zemlje članice - Twinning partnera i dr.sc. Ružica Palić Kramarić, dr.med., voditeljica projekta zemlje korisnice i pomoćnica ministra zdravstva.

Izvor: Ministarstvo zdravstva