x
x

50. godišnjica Eurotransplanta

  29.09.2017.

Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić sudjelovat će na jubilarnoj konferenciji „Eurotransplant Jubilee Congress“ kojom će se, 5. listopada u nizozemskom gradu Noordwijku, svečano obilježiti 50. godišnjica Eurotransplanta, međunarodne organizacije za dodjelu i razmjenu organa.

50. godišnjica Eurotransplanta

Ministar Kujundžić odazvao se pozivu Eurotransplanta da sudjeluje na ovoj svečanosti kao poseban gost i govornik te predstavnik Republike Hrvatske, koja je nedavno proslavila 10. godišnjicu članstva i najuspješnija je članica Eurotransplanta s najvećom stopom darovanih i presađenih organa.
 
Zahvaljujući uspješnoj međunarodnoj suradnji zemalja članica (Hrvatska, Austrija, Njemačka, Slovenija, Nizozemska, Luksemburg, Mađarska  i Belgija) u proteklih 50 godina Eurotransplant je postao najpriznatija transplant organizacija koja omogućuje pravovremeno pronalaženje, bolju podudarnost, veću iskoristivost i dostupnost darivanih organa primateljima na listi čekanja.
 
Kako bi se osvrnuli na dosadašnje uspješne rezultate, ali i buduće izazove u području transplantacijske medicine, na jubilarnoj konferenciji okupit će se više od 400 stručnjaka iz cijelog svijeta, uključujući i vodeće stručnjake iz Hrvatske.

Ministarstvo zdravstva