x
x

Mobilni zdravstveni karton

  01.03.2015.

Elektronički medicinski zapis, odnosno mobilni zdravstveni karton pacijenta (m-EMR), je pilot projekt koji su na Rebru zajednički implementirale tvrtke IN2 i Samsung Electronics.

Mobilni zdravstveni karton
Gotovo 2/3 liječnika u postupku validacije ocijenilo je da je m-EMR sustav nezaobilazan prilikom praćenja stacionarnih pacijenata izvan radnog vremena.

Prednost ovog inovativnog rješenja leži u činjenici da omogućuje liječnicima praćenje podataka o pacijentima „bilo gdje i bilo kada". Značajno smanjuje vrijeme reakcije u hitnim slučajevima osiguravajući kvalitetniju uslugu pacijentima, a samim time i znatne uštede hrvatskom zdravstvu.

Validacija inovativnog m-EMR sustava koju je provelo 50 ispitanika, liječnika, predstojnika klinike i informatičkog osoblja, pokazala je da je to vrlo koristan projekt čija je najkorisnija funkcija mobilni uvid u elektronički medicinski karton, a gotovo 2/3 liječnika u postupku validacije ocijenilo da je m-EMR sustav nezaobilazan prilikom praćenja stacionarnih pacijenata izvan radnog vremena.