x
x

eTečaj "Uloga ljekarnika u liječenju alergija"

  05.02.2015.

U hrvatskim ljekarnama trenutno je u tijeku javnozdravstvena kampanja pod nazivom "Uz ljekarnika i alergologa lakše se diše" u organizaciji Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju. PLIVA HRVATSKA d.o.o. se uključila kao podrška projektu i to omogućavanjem besplatne edukacije dostupne svim ljekarnicima u zemlji u formi eTečaja "Uloga ljekarnika u liječenju alergija".

eTečaj "Uloga ljekarnika u liječenju alergija"
U tečaju su obrađene teme obuhvaćene kampanjom s posebnim naglaskom na područja alergijskog rinitisa, alergenske imunoterapije i kožnih alergija.

Kampanja je pokrenuta na inicijativu Europskog društva za alergiju i kliničku imunologiju (European Academy of Allergy and Clinical Immunology), a u Hrvatskoj je osmišljena na način da se djelovanjem na raznim razinama pokušava povećati svijest građana o pojavi i ispravnom liječenju alergija, te učini vidljivijom ulogu ljekarnika u tom procesu.

eTečaj "Uloga ljekarnika u liječenju alergija" na internetskom portalu ww.plivamed.net je napisala magistra Aisa Zanki Zelić, koja ima dugogodišnje iskustvo rada u ljekarni i stoga potrebnu perspektivu ljekarnika koji svakodnevno susreće s pacijentom koji boluje od alergija, a recenziran od strane vodećih alergologa u zemlji. U tečaju su obrađene teme obuhvaćene kampanjom s posebnim naglaskom na područja alergijskog rinitisa, alergenske imunoterapije i kožnih alergija.

Ovom eTečaju dodijeljen je 1 bod, u skladu s Pravilnikom o stručnom usavršavanju HLJK.

Postupak prijave

Tečaj se sastoji od čitanja brošure "Uloga ljekarnika u liječenju alergija" koju možete naći na portalu PLIVAmed.net te provjere znanja putem ispunjavanja testa.

Kako biste mogli pristupiti eTečaju potrebno je registrirati se na portalu PLIVAmed.net. Registracija je jednostavna i besplatna. Tečaj se sastoji od čitanja brošure "Uloga ljekarnika u liječenju alergija" koju možete naći na portalu PLIVAmed.net te provjere znanja putem ispunjavanja testa.

Polaznik za čitanje materijala ima neograničeno vrijeme i sadržaju može pristupiti bilo kada i više puta. Kako bi uspješno završili provjeru znanja preporučamo da svakako pročitate dostupne tekstove. Provjeri znanja polaznik može pristupiti samo jednom te za rješavanje ima ograničeno vrijeme, prosječno 3 minute za svako pitanje. Provjera znanja sadrži 30 pitanja s četiri ponuđena odgovora od kojih je samo jedan odgovor je točan.

Po završenom eTečaju, polaznik će biti obaviješten o uspješnosti završenog tečaja, odnosno broju točnih odgovora. Da bi polaznik zadovoljio te da bi mogao dobiti bodove potrebne za obnovu Odobrenja za samostalni rad, mora imati najmanje 60% točnih odgovora. Točni odgovori bit će objavljeni tek po završetku eTečaja. Po završetku tečaja, PLIVA će dostaviti HLJK popis polaznika koji su uspješno završili tečaj po kojem će se upisati bodovi potrebni za obnovu Odobrenja za samostalni rad.