x
x

Knjiga: Liječničke pogreške

  25.04.2014.

Knjiga: Liječničke pogreške - osnovana sumnja, donosi istinitu priču jednog liječnika koji je 16 godina dokazivao nevinost i ostao „normalan“. Pod „normalan“ se misli da je tijekom godina progona liječnik nastavio raditi posao anesteziologa u neprimjerenim uvjetima rada, nastavio posao koji je sam po sebi rizičan i pored toga napredovao u struci.

Knjiga: Liječničke pogreške

„Ovo je duboko proživljena istinita priča sa snažnim utjecajem na ljudsku i profesionalnu sudbinu, čovjeka liječnika, čiji je životni tijek predugih 16 godina bio obilježen nepravdom i poniženjem no i zadivljujućom energijom, upornošću i nesalomljivosti u obrani svoga liječničkog i ljudskog integriteta i dokazivanju istine.

Ova knjiga je priča o bolničkom incidentu nakon kojega je uslijedio 16 godina dug sudski proces, koji je prokazao djelovanje institucija pravnog sustava kao nestručno, površno, tendenciozno, samovoljno i nadasve nehumano.

Ovo je isto tako priča o tipičnom obrascu ponašanja neposrednih sudionika u događaju koji mijenjanjem iskaza, netočnim prikazivanjem činjenica, nesjećanjem, nemiješanjem u tijek zbivanja, nepomaganjem pokazuju izrazitu ljudsku koristoljubivost, neosjetljivost, površnost, okrutnost i nemoralnost.

Priča isto tako svjedoči o ponižavajućoj nezainteresiranosti i ignoriranju niza institucija i pojedinaca koji su se zbog prirode svoga postojanja bili dužni oglasiti i odgovoriti na pisma autora.“

Iz recenzije prof. dr. sc. Višnje Majerić Kogler