x
x

Projekt: Škola za roditelje

  02.12.2013.

Projekt Škola za roditelje zamišljen je kao dodatna pomoć roditeljima adolescenata s poremećajima u ponašanju, kao i onim roditeljima koji ne znaju kako komunicirati s vlastitom djecom.

Projekt: Škola za roditelje
Cilj ovakvog rada je pružiti priliku roditeljima da prepoznaju vlastite pogreške i usvoje učinkovitije stilove odgoja i komunikacije sa svojim adolescentima. Treba naglasiti da je projekt namijenjen roditeljima koji sami iskazuju želju da im se pomogne, odnosno roditeljima koji već imaju određeni kritički uvid u svoje odgojne pristupe.

Višegodišnja stručna iskustva kao i znanstvena istraživanja koja ih prate, pokazuju da postoji mnoštvo odgojnih stilova i načina komunikacije roditelja s adolescentima koji su uglavnom neučinkoviti, a nerijetko postižu upravo suprotne učinke.S obzirom na to da se neke od pogrešaka čine vrlo često, smatramo da bi pomoć roditeljima u prepoznavanju i izbjegavanju takvih odgojnih stilova i poruka dobrodošla. Uvažavajući činjenicu da je većina roditelja zaposlena i opterećena svakodnevnim dužnostima, smatramo da bi se večernja škola trebala održavati jednom mjesečno, u kasnim popodnevnim satima, a ne bi trebala trajati više od 90 minuta.

Kao što je navedeno, cilj ovakvog rada je pružiti priliku roditeljima da prepoznaju vlastite pogreške i usvoje učinkovitije stilove odgoja i komunikacije sa svojim adolescentima. Treba naglasiti da je projekt namijenjen roditeljima koji sami iskazuju želju da im se pomogne, odnosno roditeljima koji već imaju određeni kritički uvid u svoje odgojne pristupe.

Dragi roditelji za sve detaljnije informacije i prijave možete se javiti u našu Službu za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti na broj telefona 01/ 38 30 088.

www.stampar.hr