x
x

Proslava 60. obljetnice Hrvatskog Društva za medicinsku biokemiju

  03.09.2013.

Proslava 60. obljetnice Hrvatskog Društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM) održat će se u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu 4. listopada 2013. s početkom u 17:30 sati.

Proslava 60. obljetnice Hrvatskog Društva za medicinsku biokemiju

Hrvatsko Društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM) ove godine obilježava svoju 60. obljetnicu. Svečana Akademija prigodom ovog vrijednog jubileja održat će se za sve članove HDMBLM u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu 4. listopada 2013. s početkom u 17:30h. Svojim prisustvom Akademiju će uveličati brojni ugledni gosti i predstavnici hrvatskih i europskih stručnih udruženja i institucija.

Tijekom službenog dijela programa bit će predstavljena Monografija objavljena povodom 60. obljetnice HDMBLM, urednice prof. dr. sc. Ana-Marie Šimundić, Predsjednice HDMBLM.

Biti će to prilika da se prisjetimo niza osobitih trenutaka koji su na razne načine obilježili posljednjih 60 godina našeg Društva.

Članovima HDMBLM koji su se tijekom posljednjih godina naročito istaknuli svojim stručnim radom bit će uručene nagrade:

1) Priznanje za životno djelo – prof.dr.sc. Dubravka Juretić, spec. medicinske biokemije

2) Odličje Marijana Fišer Herman - prof.dr.sc. Slavica Dodig, spec. medicinske biokemije

3) Odličje Ibrahim Ruždić – dr.sc. Branka Kunović, spec. medicinske biokemije

4) Povelja - Aida Nazor, spec. medicinske biokemije

Osim nagrada istaknutim članovima HDMBLM-a, na svečanoj Akademiji dodijeliti ćemo i počasna članstva svjetskim stručnjacima te prijateljima i suradnicima HDMBLM-a koji su svojim radom iznimno pridonijeli promociji laboratorijske medicine u čitavom svijetu. To su prof. dr. sc. Andrea Rita Horvath (Australija), dr. sc. Simone Zerah (Francuska) i prof. dr. sc. Giuseppe Lippi (Italija). Tom prilikom će prof. dr. sc. Giuseppe Lippi i dr. sc. Simone Zerah održati i počasna predavanja o upravljanju kvalitetom u predanalitičkoj fazi (prof. dr. sc. Lippi) te o regulaciji profesije (dr. sc. Zerah).

Program svečanosti:

17:30 – 20:30h:

  • Koktel dobrodošlice
  • Pozdravna riječ Predsjednice
  • Predstavljanje Monografije
  • Dodjela nagrada
  • Dodjela počasnih članstava
  • Predavanja počasnih članova

Povjerenstvo za informiranje i odnose s javnošću Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu