x
x

Ravnatelj HZZO-a imenovan predsjednikom radne skupine Disease Management

  15.08.2013.

Ravnatelj HZZO-a imenovan predsjednikom radne skupine Disease Management / E-health Working Group, objavljeno je u Poslovnom dnevniku.

Ravnatelj HZZO-a imenovan predsjednikom radne skupine Disease Management
Skupina će održavati redovite sastanke tijekom godine, a prvi telekonferencijski radni sastanak održan je 1. kolovoza.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga imenovan je predsjednikom radne skupine "Disease management/E-health Working Group" u organizaciji AIM (the Association Internationale de la Mutualité ), krovnoj organizaciji za socijalno dobro i zdravstvenu zaštitu u Europi i u svijetu. Svrha radne skupine je razmjena informacija uz potporu projekata e-Zdravstva u cilju pronalaska novih načina za kvalitetnije upravljanja bolestima.

Poseban naglasak u radu skupine stavlja se na kreiranje inovativnih koncepata skrbi i modela financiranja kroničnih bolesti, edukaciju pacijenata s kroničnim bolestima te praćenje trendova kod kroničnih bolesti na razini Europske unije. Telemedicina i e-Zdravstvo služit će kao posebna potpora upravljanju kroničnim bolestima. Skupina će održavati redovite sastanke tijekom godine, a prvi telekonferencijski radni sastanak održan je 1. kolovoza.