x
x

Nove operacijske dvorane u KB Dubravi smanjit će liste čekanja

  11.04.2013.

U Kliničkoj bolnici Dubrava u utorak su otvorene dvije nove operacijske dvorane. U dvoranu za operacije katarakte bolnica je uložila 2 milijuna kuna, dok je za obnovu i opremanje sale za operacije karcinoma na dojci uloženo 500.000 kuna prikupljenih donacijama. Novi bi kapaciteti, kazao je sanacijski ravnatelj Dragan Korolija Marinić, trebali pridonijeti smanjenju lista čekanja na operaciju očne mrene i dojke.

Nove operacijske dvorane u KB Dubravi smanjit će liste čekanja

Dodao je da su se do sada na očnom odjelu operacije izvodile samo tri puta tjedno, a nova operacijska dvorana omogućit će svakodnevne operacije. Korolija Marinić smanjio je liste čekanja u toj bolnici za 30 do 80 posto, a zahvaljujući dovoljno velikom godišnjem limitu dopustio je liječnicima rad popodne i vikendom koji im se plaćaju u prekovremenim satima. Korolija Marinić kaže da unatoč novom Kolektivnom ugovoru, to može podnijeti.

Mjesečni proračun KB Dubrava iznosi 27,4 milijuna kuna plus prihod od dopunskog osiguranja u iznosu od 4 milijuna kuna, a na plaće im odlazi oko 22 milijuna kuna. Svoje obveze prema dobavljačima bolnica ispunjavaju u roku od 350 dana, a još uvijek imaju problem s listama čekanja na pojedine pretrage kao što su kolor dopler magnetska rezonacija.


www.poslovni.hr