x
x

12. međunarodni simpozij o liječenju endokarditisa i kardiovaskularnih infekcija

  28.03.2013.

Hrvatsko društvo za kemoterapiju u suradnji s Međunarodnim društvom za infektivne bolesti kardiovaskularnog sustava (The International Society of Cardiovascular Infectious Diseases - ISCVID) organizira 12. međunarodni simpozij o liječenju endokarditisa i kardiovaskularnih infekcija (12th International Symposium on Modern Concepts in Endocarditis and Cardiovascular Infections) u Dubrovniku od 19. do 21. svibnja 2013. godine.

12. međunarodni simpozij o liječenju endokarditisa i kardiovaskularnih infekcija

Međunarodno društvo za Infektivne bolesti kardiovaskularnog sustava osnovano je kasnih 80-tih godina 20. st. s ciljem povezivanja međunarodne zajednice kliničara i znanstvenika na području istraživanja endokarditisa. Tijekom 90-tih započela je organizacija simpozija koji se održavaju svake 2 godine, a dosad su održani u Chamonix Mont-Blancu, Barceloni, Charlestonu, Heidelbergu, Naplesu i u Australiji.

Kao i dosadašnji, tako i 12. simpozij ima za cilj predstaviti glavne novosti i otkrića na području istraživanja i liječenja endokarditisa i ostalih kardiovaskularnih infekcija kroz predavanja stručnjaka, diskusije i predstavljanje različitih slučajeva iz kliničke prakse. Posebno nam je želja pružiti priliku mladim istraživačima i kliničarima da predstave svoje radove, povežu se s liječnicima različitih specijalnosti i znanstvenicima koji se bave istraživanjima na ovim znanstveno-kliničkim područjima kako bi se na taj način uspostavili temelji buduće zajedničke suradnje.

Ovim putem srdačno pozivamo sve infektologe, mikrobiologe, kardiologe, kardiokirurge, liječnike opće medicine, anesteziologe i liječnike ostalih specijalnosti da nam se pridruže na ovom izuzetno vrijednom i bogatom događanjima Simpoziju.

Bit će nam izuzetna čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas u Dubrovniku od 19. do 21. svibnja 2013. godine na 12. međunarodnom simpoziju o liječenju endokarditisa i kardiovaskularnih infekcija.

Predsjednik simpozija: prof. dr. sc. Bruno Baršić