x
x

Željko Krznarić - novi predsjednik HLZ

  27.02.2013.

U Liječničkom domu u Zagrebu održana je 23. veljače 2013. godine 121. Izborna skupština Hrvatskog liječničkog zbora. U petom satu trajanja Skupštine konačno su objavljeni i Izborni rezultati: velikom većinom glasova za novog predsjednika Zbora izabran je prof. dr. sc. Željko Krznarić, a za prvog dopredsjednika prof. dr. sc. Boris Brkljačić.

Željko Krznarić - novi predsjednik HLZ

U za ovu priliku premalu dvoranu Liječničkog doma u Šubićevoj ulici u Zagrebu okupilo se preko 180 delegata iz gotovo svih podružnica i stručnih društava Zbora. Skupštinu je otvorio tajnik Zbora Tomislav Božek, a potom je okupljene pozdravio predsjednik Zbora Željko Metelko.

Nazočne su kratko pozdravili i brojni uvaženi gosti i državni dužnosnici, dopredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministar zdravlja Rajko Ostojić, predsjednica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske Jasna Lipozenčić, predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić i drugi. Najemotivniji govor održao je Andrija Pavić koji se nazočnima obratio kao predstavnik svih živućih bivših predsjednika Zbora.

Nakon dugog uvodnog dijela i čitanja izvješća pristupilo se predstavljanju kandidata za novo predsjedništvo HLZ. Kandidati za predsjednika Zbora bili su prof. dr. sc. Željko Metelko i prof. dr. sc. Željko Krznarić. Kao kandidati za prvog dopredsjednika predstavili su se prof. dr. sc. Boris Brkljačić i prof. dr. sc. Vesna Jureša. U petom satu trajanja Skupštine konačno su objavljeni i Izborni rezultati: velikom većinom glasova za novog predsjednika Zbora izabran je prof. dr. sc. Željko Krznarić, a za prvog dopredsjednika prof. dr. sc. Boris Brkljačić. Novoizabrani čelnici Zbora zahvalili su nazočnima na pruženoj podršci, a predsjedavajući Skupštine prim. dr. Vjekoslav Mahovlić predložio da predstavljeni izborni programi dvojice pobjednika budu objavljeni kao zaključci Skupštine što je jednoglasno prihvaćeno.

Čestitamo novoizabranom predsjedniku Željku Krznariću i prvom dopredsjedniku Borisu Brkljačiću na izboru za čelnike Hrvatskog liječničkog zbora!

Rok Čivljak, dr.med.