x
x

Više informacija pomaže u odabiru „zdravijeg“ menija

  10.01.2013.

Američka studija objavljena u časopisu Appetite istraživala je kako informacije na menijima restorana brze hrane utječu na konačni odabir samog menija.

Više informacija pomaže u odabiru „zdravijeg“ menija
Ispitanici više vole menije na kojima je navedena tjelesna aktivnost potrebna za potrošnju odabrane hrane od menija s isključivom kalorijskom vrijednošću hrane ili s nikakvom informacijom

Znanstvenici su pokazali da kupci odabiru „zdravije" menije kada na samom jelovniku imaju navedenu ne samo informaciju o kalorijama sadržanima u navedenoj hrani već i koliko kilometara je potrebno hodati da se ista potroši.

Rezultati su također pokazali da ispitanici više vole menije na kojima je navedena tjelesna aktivnost potrebna za potrošnju odabrane hrane od menija s isključivom kalorijskom vrijednošću hrane ili s nikakvom informacijom. Nadalje, studija je pokazala da veliki broj ispitanika zapravo ne razumije podatke o kalorijskoj vrijednosti hrane te je to potencijalno objašnjenje zašto ispitanici preferiraju menije sa dodatnom informacijom o tjelesnoj aktivnosti.