x
x

Otvoren Odjel za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC Rijeka

  27.11.2012.

Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić otvorio je jučer Odjel za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka. U uređenje i opremanje Odjela uloženo je 3,2 milijuna kuna, a financirali su ga Vlada RH i Ministarstvo zdravlja sa po milijun kuna, Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica" s 800.000 kuna, Grad Rijeka s 250.000 kuna, a 138.000 kuna darovali su građani i tvrtke.

Otvoren Odjel za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC Rijeka

- Zatekli smo problem neodgovarajućih odjela dječje hematoonkologije diljem Hrvatske. Dječja hematoonkologija u Rijeci je riješena, bolnica u Splitu otvorit će do Uskrsa iduće godine uz potpuno financiranje Ministarstva zdravlja, a ona u Klaićevoj u Zagrebu tijekom 2013.godine, izjavio je ministar Rajko Ostojić.

Novouređeni odjel, površine 320 m2, smješten je na drugom katu polikliničke zgrade na Kantridi, ima 12 kreveta u sedam bolesničkih soba. Opremljen je najsuvremenijom medicinskom opremom, sa centralnom kompjuterskom jedinicom i monitorima za nadzor vitalnih funkcija. U sklopu odjela nalazi se prostor Dnevne bolnice, prostorija za dijagnostičke i terapijske intervencije, igraonica i dnevni boravak za djecu, gdje je moguće održavanje individualne školske nastave. Uz bolesno dijete u novom će prostoru moći stalno boraviti jedan roditelj, a predviđena je i mogućnost zbrinjavanja terminalno bolesnog djeteta s obitelji.

Na odjelu će se liječiti djeca s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, prema priznatim nacionalnim i internacionalnim protokolima liječenja i uz usku suradnju liječnika drugih struka.