x
x

Ministarstvo zdravlja uzima vanjske PR-ovce

  07.08.2012.

Projekt promocije reforme zdravstva težak 200-tinjak tisuća eura prvi je dobio blagoslov Vlade za angažiranje vanjskih PR stručnjaka, nakon kontroverzne odluke kojom se zabranjuje korištenje usluga PR-ovaca javnim ustanovama i državnim firmama.

Ministarstvo zdravlja uzima vanjske PR-ovce

Prema navedenoj odluci, od zabrane se izričito, uz odobrenje Vlade, mogu izuzeti veliki i strateški važni projekti, kao što je očito kampanja ministra Rajka Ostojića koja se inače financira zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj, dobivenom za ustroj hitne medicinske pomoći te pomoć pri strateškom planiranju.

"Ovo je odgovor onima koji su kritizirali odluku o prekidu suradnje s PR agencijama jer vidimo da će za njih posla s državom ipak biti, no samo na temelju natječaja i kada država treba pomoć za provedbu nekog velikog projekta. To nije dnevno krizno komuniciranje koje je posao nas koji tu radimo", poručio je jučer premijer Zoran Milanović.

Kako stoji u javnom pozivu kojeg je MIZ objavio u Narodnim novinama, cilj kampanje je upoznati javnost s neophodnosti reforme sustava zdravstva kao i o načinima provođenja, a kampanja će trajati paralelno s provedbom reforme od 1. listopada do srpnja iduće godine. Ministar Ostojić na sjednici Vlade kazao je da se na natječaj javilo osam kandidata, no do zaključenja broja nismo dobili odgovor Ministarstva o kojim se agencijama radi.