x
x

Zajednička nabava za bolnice

  10.06.2012.

Ostojić zajedničkom nabavom za bolnice misli godišnje uštedjeti oko 250 milijuna kuna, objavljeno je u Poslovnom dnevniku.

Zajednička nabava za bolnice

Devet državnih bolnica odsad će putem jedinstvenog natječaja ugovarati zajedničku nabavu kompletnog medicinskog ugradbenog i potrošnog materijala, lijekova, ali i goriva, poštanskih usluga, struje i telefonije, za sve bolničke ustanove u vlasništvu države, piše Novi list.

Danas bolnice zasebno nabavljaju potrebnu robu, zbog čeha postioje velike razlike u cijenama na štetu bolnica. Ministar zdravlja Rajko Ostojić osmislio je model prema kojem je svaka bolnica dobila svoj djelokrug proizvoda koje će nabavljati i za ostale bolnice, čime bi se cijene trebale ujednačiti i spustiti u odnosu na dosadašnje. Ministar je uputio poziv za priključenje zajedničkoj nabavi u bolničkom sustavu svim županijama kako bi se u njegov projekt uštede uključile i opće i županijske bolnice.

Ministarstvo zdravlja obvezalo je bolnice da nakon provedenih natječaja i sklopljenih ugovora dostave izračun o uštedama na godišnjoj razini u usporedbi s 2011. godinom. Računa se da će se na zajedničkoj nabavi snižavanjem cijena uštedjeti oko 250 milijuna kuna godišnje, ako se u nju uključe i opće bolnice., piše Novi list.