x
x

Nova PLIVINA akcija "Volim hodanje 2012."

  25.04.2012.

Travanj je, već tradicionalno, mjesec u kojem PLIVA organizira javnozdravstvene akcije. Ove godine to je akcija "Volim hodanje" koja će se tijekom četiri vikenda u travnju i svibnju organizirati u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Nova PLIVINA akcija "Volim hodanje 2012."
Cilj je akcije promovirati hodanje kao svima dostupnu a zdravu tjelesnu aktivnost te građane informirati o pravilnom načinju hodanja i njegovim učincima na zdravlje.

Građani se pozivaju da prehodaju rute u dužini od dva kilometra što je prosječna udaljenost koju čovjek prijeđe u pola sata hoda. Redovito hodanje tijekom pet dana u tjednu izvrstan je način očuvanja ili poboljšanja zdravlja i podizanja svijesti o tome da je svatko od nas odgovoran za vlastito zdravlje.

"Volim hodanje 2012." je počela u Rijeci, 21. travnja, a nastavlja se u Splitu 28. travnja. Akcija ima i humanitarni karakter te će PLIVA za svaki prehodani kilometar izdvojiti po jednu kunu. Cilj je akcije promovirati hodanje kao svima dostupnu a zdravu tjelesnu aktivnost te građane informirati o pravilnom načinju hodanja i njegovim učincima na zdravlje, ali i potaknuti ih da istovremeno doprinesu uređenju i obnovi sprava na dječjem igralištu.

PLIVA i inače puno pažnje posvećuje prevenciji i edukaciji građana o tome kako bolje brinuti o svom zdravlju te već godinama organizira i podupire niz javnozdravstvenih projekata u cijeloj Hrvatskoj. "Za sve one koji 30-minutno hodanje tijekom pet dana u tjednu još nemaju na listi svojih zdravih navika, svakako napominjemo da redovito hodanje dokazano smanjuje rizik od srčanih oboljenja i srčanog udara, snižava krvni tlak, smanjuje visok kolesterol, masnoće i poboljšava stanje lipida u krv. Sve je to više nego dovoljan razlog da hodanje postane svakodnevna rutina svakog pojedinca, rekao je dr. Matko Bolanča, predsjednik Uprave PLIVE.

Iako su rute određene za ova četiri grada, ideja akcije je da nam se pridruže građani iz cijele Hrvatske i da oni i njihove udruge budu promicatelji zdravlja u svojim sredinama, a da svakodnevno kretanje postane trajna navika svakog od nas. Tijekom akcije moguće je hodati u oba smjera pojedine rute. Rute su omeđene početnim, kontrolnim i završnim točkama na kojima će svaki sudionik moći potvrditi svoju mapu dobivenu prije početka hodanja kojom se dokazuje sudjelovanje u akciji te broj prijeđenih kilometara.

www.pliva.hr