x
x

Priručnik: Kako zdravo odrastati

  04.12.2011.

Priručnik pod naslovom Kako zdravo odrastati, autorice dr. sc. Irene Bralić, dr.med., vodič je za roditelje u području zdravlja i bolesti djeteta od rođenja do kraja puberteta i predstavlja raritet u području javnog zdravstva i zdravstvenog prosvjećivanja; kako po opsegu tako i prema prilagođenosti širokom krugu čitatelja.

Priručnik: Kako zdravo odrastati

Roditeljstvo u suvremenom načinu življenja donosi složene izazove mladim obiteljima i potrebu podrobnijeg informiranja o normalnom rastu i razvoju, njezi, prehrani i odgoju djeteta. Dostupni izvori putem Interneta i inozemne literature imaju veći broj nedostataka - neprovjerenost podataka, neprilagođenost domaćem čitateljstvu i prekomjernost kontradiktornih savjeta.

Velika skupina autora donosi u Priručniku temeljna znanja o potrebama djeteta, njegovom normalnom rastu i razvoju i najčešćim bolestima. Usklađenost stila pisanja odlikuje tekstove svih autora, dok se urednička uloga dr. sc. Irene Bralić jasno ocrtava u konceptualnom pristupu priručniku kroz odabir tema i suradnika.

Cjelokupni tekst je intoniran suportivno, olakšava roditeljstvo i uklanja roditeljske strahove, omogućujući im da razumiju zdravlje i bolest svog djeteta. Kroz cjelokupni tekst se naglašava nedjeljivost roditelja i djeteta kao i nedjeljivost tjelesnog, duševnog, socijalnog i edukacijskog zdravlja. Priručnik će doprinijeti boljoj razini skrbi o zdravlju djece, kako u području promocije zdravlja i prevencije bolesti, tako i u području skrbi i liječenja bolesnog djeteta.

Recenzija:
Doc. dr.sc. Milivoj Jovančević, dr.med., specijalist pedijatar

 

VEZANI SADRŽAJ > <