x
x

Terry Fox Run - maraton nade

  19.09.2011.

Poznatu međunarodnu akciju trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla podržalo je 18. rujna u Zagrebu više od 5.000 građana.

Terry Fox Run - maraton nade

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti.

Dio prikupljenog iznosa donirat će se Institutu Ruđer Bošković za nabavu kemikalija i opreme potrebnih za istraživanje raka molekularnim mehanizmima, dok je dio namijenjen Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje dva neinvazivna monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece. Doprinos humanitarnoj akciji moguće je dati do kraja godine doniranjem 3 (iz fiksne mreže), odnosno 4 kune (iz mobilne mreže) + PDV pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400.

Trku u Zagrebu, kao jednu od najuspješnijih u svijetu, prošle je godine posjetila i Judith Fox-Alder, sestra Terryja Foxa i međunarodna direktorica Zaklade Terry Fox. Njen je posjet predstavljao dodatno priznanje velikom doprinosu lokalnih organizatora u borbi protiv raka.

Interes građana, ali i tvrtki-donatora za Terry Fox Run raste iz godine u godinu, što je rezultiralo s više od 4 milijuna prikupljenih kuna u posljednjih jedanaest godina održavanja Maratona nade u Hrvatskoj.