x
x

Simpozij e-Kardiologija

  08.07.2011.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete na znanstvenom simpoziju e-Kardiologija koji će se održati u Osijeku. Simpozij je dio aktivnosti koje sprovodi Radna skupina e-Kardiologija Europskog kardiološkog društva (ESC) i istoimena radna skupina Hrvatskog kardiološkog društva (HKD).

Simpozij e-Kardiologija

Simpozij e-Kardiologija se organizira kao interaktivni, edukacijski simpozij visoke razine kvalitete koji će obuhvatiti najzanimljivija područja uporabe informacijske tehnologije (IT) kao široko rasprostranjene mogućnosti primjene u različitim područjima kardiologije. To podrazumijeva primjenu IT u istraživanju ali i svakodnevnoj kliničkoj praksi unutar ili izvan bolničkog okružja.

Područje rada Radne skupine e-Kardiologija ESC je promocija specijaliziranih računalnih postupaka u kardiovaskularnom slikovnom prikazu, računalnom otkrivanju znanja, umjetnoj inteligenciji, strojnom učenju, modeliranju i analizi bio-signala, bazi podataka, intra- i inter-bolničkoj komunikaciji i razvoju prediktivnih modela. Aktivnosti radne skupine omogućavaju logističku potporu znanstvenicima iz različitih područja u suradnji na novim temama i primjenama u kardiologiji.

Poziv upućujemo svima koji su zainteresirani za sudjelovanje na Simpoziju, a navlastito subspecijalistima kardiologije, specijalistima interne medicine, medicinskim informatičarima, specijalizantima, fizičarima, bio-inžinjerima, liječnicima obiteljske medicine i svim ostalima koji se služe informacijskim tehnologijama. Simpozij i Opća skupština na kojoj će moći sudjelovati svi sudionici Simpozija biti će odlična prigoda za druženje, razmjenu iskustava i nova saznanja.

Ponosni smo što se Simpozij i sastanak članova Nukleusa Radne skupine održava po prvi put u Hrvatskoj i to zajedničkom organizacijom Radne skupine e-Cardiology ESC i Radne skupine e-Kardiologija Hrvatskog kardiološkog društva.

Veselimo se Vašem dolasku u Osijek.

Predsjednici Simpozija:

dr. sc. prim. Goran Krstačić, dr. med, FESC
Enno van der Velde, MSEE, PhD, FESC