x
x

Veliki broj žena bio je na preko 20 dijeta

  01.06.2011.

Britansku javnost se sve više upozorava na opasnosti jo-jo efekta i to nakon istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji koje je otkrilo da je više od jedne na pet žena bilo na barem pet bezuspiješnih redukcijskih dijeta, a mnoge žene čak i na njih 20 i više.

Veliki broj žena bio je na preko 20 dijeta

Istraživanje koje je uključilo 2300 osoba otkrilo je da 21% žena bilo na dijeti barem 5 puta, 11% njih je dijetu provodilo barem 10 puta, a 6% njih bezuspiješno je provodilo različite redukcijske dijete više od 20 puta.

Dobra vijest je da se jo-jo ciklus može prekinuti te je moguće skinuti prekomjerne kilograme te potom održati željenu masu. Vrlo važna stavka je samopouzdanje i vjera da se promijene mogu postići. Od pomoći mogu biti i savjeti te podrška osoba koje su imala slična iskustva te uspijele riješiti svoj problem. A što se načina prehrane tiče, i znanstveno je dokazano da bizarne dijete koje nude brza i jednostavna rješenja nisu djelotvorne, dok prehrana niske energetske, a visoke nutritivne vrijedosti, odnosno ona koja uključuje obilje voća i povrća, cjelovitih žitarica te mršavo umjesto masnoga itekako može polučiti željene rezultate.

Izvor: Slimming World



VEZANI SADRŽAJ > <