x
x

Statini u kardiovaskularnoj prevenciji - očekivanja i stvarnost

  26.01.2011.

U organizaciji zagrebačke podružnice HKLD-a u četvrtak, 20. siječnja 2011. u prostorijama Društva održano je predavanje na temu: Statini u kardiovaskularnoj prevenciji – očekivanja i stvarnost.

Statini u kardiovaskularnoj prevenciji - očekivanja i stvarnost
Kroz priložene smjernice cilj je bio skrenuti pozornost na kritičko prosuđivanje liječnika prilikom propisivanja statinske terapije.

redavači su bili specijalisti interne medicine zaposleni u Zavodu za kardiovaskularne bolesti KB Sestre Milosrdnice: doc.dr.sc. Diana Delić-Brkljačić, koja je i pročelnica istoimenog Zavoda, dr. Vjekoslav Radeljić i dr. Nikola Bulj. Predavanju je nazočio i duhovnik HKLD-a mons.dr. Valentin Pozaić.

Predavanje je bilo koncipirano kao interaktivno, u kojem je auditorij imao mogućnost u svakom trenutku uključiti se i postaviti pitanje ili izreći svoje mišljenje u kontekstu sadržaja teme. Predavači su izložili brojne novosti u primjeni statina u kardiovaskularnoj prevenciji, s posebnim osvrtom na opravdanost njihove primjene u primarnoj i sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti. S obzirom na poznatu činjenicu da oko polovice svjetske populacije umire od posljedica kardiovaskularnih bolesti, tijekom predavanja prikazani su rezultati nekoliko studija kojima se dokazuje učinkovitost primjene statina u smislu smanjenja ukupnog morbiditeta i mortaliteta od kardiovaskularnih bolesti, a kroz priložene smjernice cilj je bio skrenuti pozornost na kritičko prosuđivanje liječnika prilikom propisivanja statinske terapije.

Božidar Perić,dr.med.



VEZANI SADRŽAJ > <