x
x

HZZO nastavlja financirati rad pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije

  17.10.2021.

U cilju zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske, HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije. Stoga je donesena odluka o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom u 2021. godini, a prijavili su se u dodatnom roku, te je u prijedlogu Liste prvenstva uvršteno još 50 kandidata.

HZZO nastavlja financirati rad pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije

Također se nastavlja i financiranje rada pripravnika – doktora medicine i magistara farmacije za koje će se financirati pripravnički staž osnovomJavnog natječaja iz 2021. godine koji su se prijavili u dodatnom roku, te je u sustav financiranja pripravničkog staža uvršteno još 13 kandidata, i to 5 doktora medicine i 8 magistra farmacije.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a.

Izvor: HZZO