x
x

Europski tjedan mobilnosti: Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!

  15.09.2023.

Europski tjedan mobilnosti i ove se godine održava u gradu Zagrebu u razdoblju od 16. do 22. rujna pod temom „Štedimo energiju“ („Save Energy“), a sudjelovat će Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, u suradnji s ustanovama kojima je osnivač, organizacijama civilnog društva te lokalnom samoupravom.

Europski tjedan mobilnosti: Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!
Slogan obilježavanja ove teme je „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!“

Cilj aktivnosti je potaknuti građane da budu aktivniji i da pješačenjem, vožnjom bicikla i korištenjem alternativnih transportnih rješenja utječu na smanjenje potrošnje energije, smanjenje zagađenja te poboljšanje zdravlja i životnih uvjeta.

Sve aktivnosti možete pogledati na poveznici: https://tjedanmobilnosti.zagreb.hr/aktivnosti/134684

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i ove se godine pridružuje obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Stručni djelatnici Službe za javno zdravstvo organiziraju sljedeće aktivnosti:

Radionica Aktivni transport

Održat će se u ponedjeljak, 18. rujna 2023. godine u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ s početkom u 13.00 sati.

Aktivni transport je jedan od prioriteta brojnih lokalnih politika s obzirom na njegove višestruke dobrobiti (tjelesna aktivnost, smanjenje zagađenja i druge). Promicanje aktivnog transporta (pješačenja, vožnje bicikla) na radno mjesto, u školu povećava fizičku aktivnost građana i time zdravstvene dobrobiti. Zajedno ćemo se informirati i razgovarati o aktivnom transportu kao tjelesnoj aktivnosti, o mjerama sigurnosti te o posebnostima kod vulnerabilnih skupina.

Vježbanje na radnom mjestu

Održat će se u srijedu, 20. rujna 2023. godine u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, s početkom u 12.00 sati.

Vježbanje na radnom mjestu provodi se već godinama u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ pod vodstvom kineziologa za radnike Zavoda s ciljem poticanja tjelesne aktivnosti i smanjenja dugotrajnog sjedenja te edukacije o samom vježbanju. Uz zajedničko vježbanje u trajanju od 15 do 20 minuta za sve sudionike – radnike našeg Zavoda i zainteresirane građane – svi prisutni će se informirati o korisnim vježbama i dobrobitima vježbanja na radnom mjestu.