x
x

Hrvatska u Europskoj naprednoj translacijskoj istraživačkoj infrastrukturi

  28.05.2021.

Intervju s prof. dr. sc. Franom Borovečkim, voditeljem EATRIS-a (The European Advanced Translational Research Infrastructure in Medicine) u Hrvatskoj objavljen je na stranicama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatska u Europskoj naprednoj translacijskoj istraživačkoj infrastrukturi

Republika Hrvatska je zajedno s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu službeno postala član promatrač u Europskoj naprednoj translacijskoj istraživačkoj infrastrukturi u medicini (The European Advanced Translational Research Infrastructure in Medicine).

Uključenje Hrvatske u EATRIS rezultat je dugogodišnjih napora znanstvenika Centra za translacijska i klinička istraživanja (CETKI) predvođenih prethodnom voditeljicom Centra, profesoricom Nadom Čikeš te sadašnjim voditeljem, profesorom Franom Borovečkim. Suradnici Centra za translacijska i klinička istraživanja već punih 10 godina prate rad EATRIS-a te se zbog svog opredjeljenja za translacijska istraživanja nastoje uključiti u konzorcij.

Intervju s prof. Borovečkim možete pročitati na sljedećoj poveznici - https://eatris.eu/insights/interview-with-fran-borovecki-eatris-national-director-of-croatia/