x
x

2000 pripravnika iz zdravstvenog sektora dobit će pripravnički staž

  15.11.2020.

Ministarstvo zdravstva s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje osiguralo sredstva za 2000 pripravnika

2000 pripravnika iz zdravstvenog sektora dobit će pripravnički staž

Sljedeće godine 2000 pripravnika iz zdravstvenog sektora dobit će priliku za obavljanje pripravničkog staža koji im je prijeko potreban za samostalan rad. To omogućuje zapošljavanje gotovo svih pripravnika koji imaju obvezu odrađivanja pripravničkog staža. Rezultat je to zajedničkih napora Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su pronašli dodatna sredstva kako bi omogućili svim pripravnicima ulazak u zdravstveni sustav.

Sredstva za zapošljavanje pripravnika ranijih su se godina osiguravala  putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj. S obzirom da su iz navedenoga izvora za 2020. godinu osigurana sredstva za zapošljavanje samo 170 pripravnika zdravstvene struke nastao je problem u pronalaženju financijskih sredstava za zapošljavanje i ostalih pripravnika koji čekaju odrađivanje pripravničkog staža.

Upravo je iz tog razloga Ministarstvo zdravstva započelo dijalog na tu temu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji je iznašao i dodatna sredstava iz kvote Ministarstva znanosti i obrazovanja s kojim su procesi za navedene aktivnosti u tijeku.

Izvor: Ministarstvo zdravstva

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
GastalIbuxin RapidZipantola PROTECT
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Maxflu
VIDEO GALERIJA
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: