x
x

Pozivni centar za osiguranje zdravstvene zaštite onkoloških pacijenata

  14.11.2020.

Ministarstvo zdravstva je donijelo odluku o uspostavi i radu Pozivnog centra za osiguranje zdravstvene zaštite onkoloških pacijenata u bolnicama za vrijeme pandemije, a počinje s radom u petak, 13. studenoga u 8 sati ujutro.

Pozivni centar za osiguranje zdravstvene zaštite onkoloških pacijenata

Pozivni centar bit će dostupan za kontaktiranje 24 sata dnevno, na način da će radnim danom od 8 do16 sati na zaprimljene pozive odgovarati direktno osobe u pozivnom centru.

Pozivi zaprimljeni izvan tog vremena tonski će se snimati, evidentirati i na njih povratno odgovarati u najkraćem mogućem roku.

Osobe zadužene za rad u Pozivnom centru za onkološke bolesnike će na temelju zaprimljenog poziva kontaktirati koordinatore u bolničkim zdravstvenim ustanovama i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje zadužene za osiguranje potrebne zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima.

Osim osiguravanja zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima, pozivni centar će na isti način osigurati zdravstvenu zaštitu pacijentima koji su imali dodijeljen termin za zdravstvenu uslugu ili bolničko liječenje u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Broj Pozivnog centra je 014607699.

Ministarstvo zdravstva