x
x

NIP SPECIJAL 2020: Praktično o COVID-19

  10.10.2020.

Hrvatsko pedijatrijsko društvo HLZ-a organizira webinar: NIP SPECIJAL 2020: Praktično o COVID-19, 15. listopada 2020. godine u 18 sati i 30 minuta. Sudjelovanje je besplatno i bodovano prema pravilniku Hrvatske liječničke komore.

NIP SPECIJAL 2020: Praktično o COVID-19
Prisustvovanjem i uspješnim rješenjem 60% pitanja na testu znanja ostvaruje se pravo na bodove Komora što može biti korisno pri nadolazećem obnavljanju licenci.

Stručni voditelj i moderator je doc. prim. dr. sc. Irena Bralić, dr. med. specijalist pedijatar.

Molimo Vas da prije spajanja na webinar testirate svoju vezu s Adobe Connect klikom na link: TEST

NIP  kao trajna poslijediplomska izobrazba liječnika i suradnih struka još jednom 2020. prepoznaje nove, aktualne izazove i multidisciplinarno vodi prema iznalaženju praktičnih rješenja naših svakodnevnih COVID dilema.

Stavovi i znanja liječnika i ljekarnika o potrebi nastavka cijepljenja tijekom COVID pandemije neovisno o tome dali su u taj program direktno uključeni ili ne, ključni su za prevenciju cijepljenjem preventabilnih bolesti. Razumijevanje vrlo širokog spektra pojavnih kliničkih manifestacija COVID - 19 infekcije preduvjet su racionalnom pristupu u dijagnostici, indiciranju testiranja na SARS CoV - 2, liječenju ostalih infekcija i stanja koje se uobičajeno sezonski javljaju, ali i optimalnom odnosu prema općem morbiditetu i zdravstvenim potrebama korisnika. Pokušat ćemo olakšat  praksu i pri interpretaciji epidemioloških mjera u vrtićima, školama i zdravstvenim ustanovama kao i izboru dezificijensa i mjera dezinfekcije. Osobit značaj se daje neovisnoj edukaciji, osobnom profesionalnom razvoju zbog čega se prezentira praktičan pristup Cochraneovoj knjižnici, samostalnom pronalasku kolekcije dokaza o COVID-19 kojima je pristup besplatan i općenito sustavnim pregledima. Prikazat će se i osobitosti cijepljenja protiv gripe u odnosu na dob i zdravstveni status.

U doba ograničenih mogućnosti klasične edukacije NIP daje mogućnost on line učenja i iznošenja iskustava iz svakodnevne prakse. Prisustvovanjem i uspješnim rješenjem 60% pitanja na testu znanja ostvaruje se pravo na bodove Komora što može biti korisno pri nadolazećem obnavljanju licenci.

Program, popis predavača, ishode učenja i sve novosti možete pronaći na NIP web stranici www.pedijatrija.hr

Pripreme za 7. NIP 2021. su u tijeku. Bilo bi lijepo ako se budemo mogli i neposredno družiti, razmjenjivati znanja i iskustva kao i uvijek prvi vikend ožujka, ali ako nas COVID okolnosti spriječe, spremni smo i za NIP hibrid i/ili virtual.

Ostajte zdravi i čuvajte sebe i svoje drage

Irena Bralić i NIP tim