x
x

Završna konferencija EU projekta: Integrirani pristup za starije osobe u kući

  29.06.2020.

Pozivamo Vas na Završnu online konferenciju EU projekta “Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući - CrossCare“, koja će se održati 30. lipnja 2020. u Zagrebu.

Završna konferencija EU projekta: Integrirani pristup za starije osobe u kući

Glavni organizator je Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, u suorganizaciji s Referentnim centrom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za zaštitu zdravlja starijih osoba - Službom za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Završna konferencija se održava u okviru EU projekta „Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući - CrossCare“. Cilj projektnih aktivnosti bio je pomoći starijim osobama u kućanstvima, omogućiti im ostanak u vlastitim domovima, postići viši stupanj psihološke i fizičke dobrobiti, osjećaj pripadnosti zajednici i upravljanja vlastitim životima, te deinstitucionalizacija, na što ukazuju i posljednji demografski pokazatelji, ali i rezultati ovoga projekta.

Kroz suradnju s projektnim partnerima: Zavodom za oskrbo na domu Ljubljana, Mestnom občinom Ljubljana, Centrom za pomoč na domu Maribor, Domom zdravlja Čakovec i Gradom Zagrebom, Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Zagreb je proširila usluge dostupne građanima grada Zagreba na usluge radne terapije u kući. Ova prekogranična, polisustavna i multiprofesionalna suradnja je polučila uobličavanjem i implementacijom programa integriranog pristupa skrbi za starije osobe u kući, koji danas, s obzirom na zakonodavne izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, može poslužiti kao stručni temelj svima vama koji sudjelujete u zaštiti zdravlja starijih osoba na bilo koji način. Socijalna kohezija kroz aktivnosti u okviru ovoga EU projekta, a prema modelu dobrih EU praksi diseminacijom iskustava zagovarat će se i na razini RH na završnoj online Konferenciji.

iako je prvobitno bilo planirano da se Završna konferencija EU projekta “Integriran pristup skrbi za starije osobe u kuci - CrossCare“ održi 30.6. o.g. u Hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, zbog novonastale epidemiološke situacije vezane za bolest COVID 19, a koja je pogoršana posljednjih dana, obavještavamo Vas kako je donesena odluka da se konferencija ipak održi putem Google Meet telekonferencijskog alata. Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, Organizator događanja razmotrio je sve rizike te smatra da je online konferencija sigurniji način ispunjenja zadanih ciljeva u okviru EU Projekta CrossCare, pri tome stavljajući zdravlje svih sudionika na prvo mjesto.

Sudjelovanje na Završnoj konferenciji je bez kotizacije, a bodovat će se sukladno pravilnicima strukovnih komora. Također, prijenos konferencije uživo bit će dostupan i na službenom YouTube kanalu Grada Zagreba.

Za prijavu sudjelovanja molimo ispunite on line Obrazachttps://forms.gle/j4v3ktewFfbQphVNA

Više na poveznici: https://www.zagreb.hr/zavrsna-konferencija-eu-projekta-integriran-pristu/159307

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxfluMaxirinoZipantola PROTECT
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: