x
x

Snažna patronažna - komunikacijski trening u području promicanja zdravlja

  29.02.2020.

Jučer je, u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske, na 3. svečanosti uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uspješnim prijaviteljima potpisan i ugovor o financiranju i početku projekta "Snažna patronažna - komunikacijski trening u području promicanja zdravlja i prevencije bolesti" u vrijednosti od 999.721,12 kuna. Provedba ovog projekta odvija se u okviru Poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Europski socijalni fond).

Snažna patronažna - komunikacijski trening u području promicanja zdravlja

Projektom će se obuhvatiti javnozdravstveni prioriteti kroz primarnu i sekundarnu prevenciju kardiovaskularnih bolesti i karcinoma, podizanje svijesti i veći odaziv na nacionalne preventivne programe te unaprjeđenje procijepljenosti populacije. U tom smislu,  stručnjaci iz Gradskog zavoda za javno zdravstvo prenijet će dodatna znanja i komunikacijske vještine patronažnim sestrama, koje su u neposrednom kontaktu s građanima u njihovom životnom okruženju.

Sa sestrama će se proći i kroz komunikacijski trening u stresnim i osjetljivim situacijama, s kojima se susreću u svom svakodnevnom radu. 

Glavni koordinator projekta je prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, specijalist epidemiologije, voditelj Službe za javnozdravstvenu gerontologiju, provedbu edukacije i izrade edukativnih materijala vodi Ana Puljak, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, a projektom upravlja Martina Bago, mag. pharm., v.d. voditeljice Službe za znanost i nastavu.