x
x

Online znanstvena konferencija “Better Future of Healthy Ageing 2020”

  03.06.2020.

[BFHA2020] Međunarodna znanstvena konferencija “Better Future of Healthy Ageing 2020” održat će se online od 3. do 5. lipnja 2020. godine. Prisustvovanje je besplatno, a donosi bodove Hrvatske liječničke komore.

Online znanstvena konferencija “Better Future of Healthy Ageing 2020”

Ova e-konferencija namjerava uključiti do tisuću sudionika iz cijeloga svijeta koji će imati priliku komunicirati s vodećim istraživačima, stručnjacima za politiku, predstavnicima relevantnih medicinskih i zdravstvenih udruga iz Europske unije i ostatka svijeta. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. svibnja 2020.

Tematski BFHA 2020 konferencija doprinosi realizaciji prva dva strateška cilja predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije – Europa koja raste ujednačeno, uključivo i održivo i Europa koja povezuje.

Cilj Konferencije je potaknuti istraživanje, provedbu i povećati inovacije za upravljanje zdravljem i dobrobiti starenja stanovništva. BFHA 2020 znanstvena je konferencija koja će omogućiti raspravu o transformaciji zdravstvenih usluga i skrbi u više digitalizirane, dugoročne, integrirane i personalizirane modele skrbi uz promociju inovativnih ekosustava s ciljem pružanja bolje kvalitete života starijih osoba.

Kroz tri glavne teme konferencija će:

  • predstaviti nove znanstvene spoznaje vezene uz starenje bioloških sustava kroz teme regenerativne medicine, neuroznanosti, kliničke medicine i drugih područja medicine s naglaskom na personaliziranu i integriranu medicinu
  • pokazati utjecaj pametnih tehnologija na ekosustave prilagođene starijim osobama poticanjem rasprave o povećanju inovacija i rješenja za okoliš prilagođen starosnoj dobi
  • analizirati pitanja starenja i održivosti zdravstvenog sustava na različitim razinama (institucionalna, regionalna, državna, razina EU).

Registracija na BFHA2020

Predsjednica Organizacijskog odbora BFHA2020
Prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak,
Ravnateljica Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“
Medicinskog fakulteta Sveučilišta Zagrebu