x
x

33. polumaraton „Ivan Starek“, 10. studeni 2019.

  09.11.2019.

Atletski klub Maksimir, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilištem Velika Gorica, obilježava Svjetski dan trčanja i Svjetski dan šećerne bolesti 33. polumaratonom „Ivan Starek“, koji će se održati u nedjelju, 10. studenog na Jarunu.

33. polumaraton „Ivan Starek“, 10. studeni 2019.

Jedan od glavnih ciljeva utrke je promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete življenja, u čemu će pomoći stručnjaci iz NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilišta Velika Gorica, a svi sudionici moći će izmjeriti tlak i šećer u krvi, napraviti analizu tjelesnog sastava te provjeriti vid.

Ova jedinstvena utrka bit će izvrstan spoj sportskog i zdravstvenog značaja, uz promicanje zdravih stilova života.

Memorijal „Ivan Starek“ nastao je kao sjećanje na legendarnog, skromnog trkača Ivana Stareka. Započeo je kao polumaraton, a danas je to cjelodnevni događaj cestovne atletike, jedinstven u Hrvatskoj i sastoji se od nekoliko utrka i to na 5, 10 i 21 kilometar. Utrku je 1987. pokrenuo Atletski klub Veteran (bivši naziv za Atletski klub Maksimir), kao utrku sjećanja na Ivana Stareka, dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama, a preminuo je prerano i neočekivano u svojoj 65. godini. Utrka ima veliku tradiciju i jedna je od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj.

Prijave traju do subote, 9. studenog 2019. godine u 24 sata, a prijaviti se možete na stranicama Stotinke.

Sve informacije o utrci dostupne su na internetskim stranicama AK Maksimir ili Facebook-u.