x
x

Mjesec borbe protiv raka dojke: Sačuvajmo zdrave dojke

  18.10.2019.

U povodu obilježavanja Europskog tjedna zdrave dojke na Cvjetnom trgu i Zrinjevcu održana je javnozdravstvena akcija „Sačuvajmo zdrave dojke“ u organizaciji udruge Pogled iz novog kuta - life (P.I.N.K. – life).

Mjesec borbe protiv raka dojke: Sačuvajmo zdrave dojke

Državni tajnik pri Ministarstvu zdravstva prim. Željko Plazonić, kao posebni izaslanik premijera Andreja Plenkovića, prisustvovao je događaju koji se četvrtu godinu za redom održao u listopadu, mjesecu prevencije karcinoma dojki.

Događanje se odvilo pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Ministarstva zdravstva i gradonačelnika Grada Zagreba.

Riječ je o kampanji kojom P.I.N.K. life želi potaknuti na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima.

Zadnje statistike pokazuju kako je u Hrvatskoj oboljelo 2777 osoba od raka dojke i to 2735 žena i 42 muškarca, dok ih je 789 umrlo. U usporedbi s prijašnjim statistikama broj umrlih je u padu, ali i dalje trebamo svi zajedno raditi na tome da se ta brojka maksimalno smanji, poručili su iz udruge. Rak dojke je treći maligni uzrok smrti u žena, nakon kolorektalnog raka i raka pluća.

Akcijom se želi potaknuti građane na redovite preventivne preglede, potaknuti žene i muškarce da brinu o svom zdravlju te pridonijeti boljoj palijativnoj skrbi u Republici Hrvatskoj.

Humanitarna povorka krenula je sa Zrinjevca do prema Cvjetnom trgu, gdje je održana modna revija hrvatskih dizajnera koju su nosile žene oboljele od raka dojke i javne osobe.

Izvor: Ministarstvo zdravstva

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
BisolexMaxirinoIbuxin Rapid
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: