x
x

Terry Fox Run ili Maraton nade: 29. 9.

  27.09.2019.

Dvadeseto izdanje humanitarne trke Terry Fox Run ili Maraton nade, kojem je cilj uključiti što veći broj građana i prikupiti novac za znanstvena istraživanja u borbi protiv raka, bit će održan na zagrebačkom Jarunu 29. rujna.

Terry Fox Run ili Maraton nade: 29. 9.

Terry Fox Run je u proteklih 20 godina postao najdugovječnijom humanitarnom akcijom u Hrvatskoj, a dao je značajan doprinos u dijagnostici i liječenju te u znanstvenom istraživanju raka u Hrvatskoj.

Maraton nade oduvijek je bio puno više od humanitarne trke jer predstavlja pravo obiteljsko događanje u kojem mogu sudjelovati svi građani bez obzira na godine ili atletsku spremnost.

Početak trke zakazan je za 16 sati.

Natjecateljima se ne broji vrijeme niti pišu rezultati nego je važno sudjelovanje bilo trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na stazi dugoj 6.3 kilometara.

Zainteresirani mogu sudjelovati i uplatom donacije putem Keks Pay aplikacije ili uplatom na humanitarni račun Hrvatska Liga protiv raka, posebne namjene donacija Terry Fox Run, Ilica 197, 10000 Zagreb, IBAN: HR3324020061500071842.

Donirati se može i u subotu 14. rujna u Bogovićevoj ulici od 10 do 14 sati te na dan trke na Jarunu, kupnjom majice s vizualom akcije.

Utrka se trči u čast Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu.

Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao Maraton nade.

Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

Izvor: Terry Fox Run

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
BisolexIbuxin RapidZipantola PROTECT
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Maxflu
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: