x
x

Održana ovogodišnja Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM

  02.09.2019.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu (MEFST), u suradnji s etabliranom tvrtkom za edukaciju Pharma Expert, po peti put organizira Ljetnu školu kliničke farmacije s PLIVOM namijenjenu magistrima farmacije, koja je zbog prošlogodišnjih uspjeha i zadovoljstva korisnika ponovno izazvala veliki interes polaznika te postala jedan od najvažnijih događaja u kalendaru svakog ljekarnika.

Održana ovogodišnja Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM

Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM održana je u Splitu od 23. do 25. kolovoza u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu. Polaznici su imali priliku birati između pohađanja tečaja početne ili napredne razine te su mogli posjetiti radionicu s prof. dr. sc. Martin Henmanom s Trinity College iz Irske, eksperta u području ljekarničke skrbi i kliničke farmacije

PLIVA od početka podržava i omogućava ovu vrstu cjeloživotnog usavršavanja, time podupirući edukacije ljekarnika i njihove napore da, prateći najnovije svjetske trendove, unaprijede ljekarničku praksu te tako doprinesu kvalitetnijem savjetovanju i liječenju pacijenata u Hrvatskoj i regiji jugoistočna Europa. Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive, pozdravio je prisutne na otvaranju skupa istaknuvši: „Izrazito nam je drago što po peti puta možemo pozdraviti sve vas ljekarnike koji svakodnevno ulažete velike napore kako bi svojim pacijentima pomogli u savladavanju i usvajanju zdravih životnih stilova te praćenju bolesti uz savjete o terapijama. Ljekarnici su pacijentima često prvi zdravstveni radnici, a radi svoje pristupačnosti i sve značajniji čimbenik u cjelokupnom zdravstvenom sustavu.“

Gotovo rekordni broj od 150 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije prijavilo je svoje sudjelovanje kako bi kroz interaktivne radionice, na velikom broju slučajeva iz ljekarničke prakse, usavršili svoje znanje iz područja racionalne farmakoterapije i vještine s području ljekarničke skrbi. Neke od ovogodišnjih tema su: Neuropatska bol, Individualizacija terapije, Upravljanje terapijom Interakcije lijekova, Pristup pacijentima s poremećajima sna, Svijesti i ravnoteže, Novosti u terapiji alergija, Degenerativnih bolesti CNS-a, Atrijske fibrilacije i prevencije moždanog udara, Savjetovanje pri izdavanju antidepresiva i antipsihotika. Sve naučeno odmah je primjenjivo u svakodnevnoj praksi farmaceuta kako bi pacijentima pružili učinkovitu i sigurnu skrb.

Voditelji tečaja doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm i prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med., ove su godine svoj tim proširili s 4 predavačice iz ljekarničke prakse - Alenom Tatarević, mag.pharm., Carmen Pacadi, mag.pharm., Asmirom Dervišević, mag.pharm., i Majom Radovanlijom, mag.pharm. Prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med. u ime organizatora otvorio je skup riječima: „Ponosni smo što Medicinski Fakultet u Splitu pruža, ne samo studentima, već i magistrima farmacije u praksi, priliku za cjeloživotno učenje i razvoj kompetencija koje su neophodne u suvremenom ljekarništvu. Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM prilika je da se znanost i praksa povežu na najbolji mogući način za dobrobit pacijenata“. Na početku Ljetne škole, u petak 23.8., sudionicima se obratila doc.dr.sc. Arijana Meštrović koja je istakla „Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM predstavlja suvremeni oblik izobrazbe za magistre farmacije u ljekarničkoj praksi. Interaktivne radionice, poster prezentacije, prikazi stvarnih slučajeva iz prakse ponudit će nova znanja, razviti vještine i motivirati kolege iz cijele regije na još kvalitetniji pristup pacijentima“.

U nedjelju 25.08. dodijeljene su nagrade najuspješnijim autorima prikazanih slučajeva iz ljekarničke prakse te certifikati svim sudionicima.

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Prof. Darko Modun, dr. med.

Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Splitu i voditelj studija Farmacije

dmodun@mefst.hr

Tel: +38598892373

Tamara Sušanj Šulentić

Direktorica Komunikacija

PLIVA HRVATSKA D.O.O.

Tel: +385 1 372 4852

Fax: +385 1 372 4358

E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr

Izvor: Pliva.hr