x
x

Centar za istraživanje i promicanje najboljih zdravstvenih praksi

  13.07.2019.

Istraživanje i vrednovanje najboljih institucija, procesa, tehnologija i praksi u hrvatskom zdravstvu umjesto samoreklamerstva bez stručne podloge, cilj je programa Centra za istraživanje i promicanje najboljih zdravstvenih praksi Medicinskog fakulteta sa sjedištem na Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar”. Riječ je o jedinstvenom Centru koji će, osim stvaranja ekonomski održivog dostupnog i socijalno pravednog zdravstvenog sustava, promovirati najbolje prakse hrvatskog zdravstva u Hrvatskoj i svijetu.

Centar za istraživanje i promicanje najboljih zdravstvenih praksi

Ovaj neovisan Centar pokrenut je s ciljem stvaranja novih ideja te promicanja, učenja i organiziranja sustava kvalitete u zdravstvu, a između ostaloga bavit će se istraživanjem ishoda zdravstvenih intervencija te razvojem i primjenom metodologije i alata podatkovne znanosti u području medicine i zdravstva. Skupu je prisustvovalo preko 150 suradnika i partnera Centra.

Stručna voditeljica programa skupa bila je doc. dr. sc. Tea Vukušić Rukavina, voditeljica Odjela za istraživanje ishoda zdravstvenih intervencija.

Centar se osniva za obavljanje multidisciplinarnog znanstvenog istraživanja zdravstvenih struktura, tehnologija, pro cesa i ishoda s ciljem promicanja, učenja i organiziranja sustava kvalitete u zdravstvu koji koristi primjere najboljih zdravstvenih praksi. Promicanje najboljih praksi odvijat će se kroz specifične istraživačke i obrazovne djelatnosti, interfakultetsku i međusveučilišnu nastavu te seminare i znanstvene konferencije iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva, znanstvenih polja: temeljne medicinske znanosti, kliničke me dicinske znanosti i javno zdravstvo i zdravstvena zaštita. Centar će u svojem operativnom djelovanju biti usmjeren i na razvoj modela zdravstvene politike te izradu i primjenu alata i dokumenata zdravstvene politike.

Više: Mef.hr